Premiéra představení „Ti volní motýli“ v RSVK v Praze

Premiéra představení „Ti volní motýli“ v RSVK v Praze

Dne 4. května 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila premiéra představení „Ti volní motýli“ (Butterflies Are Free) podle hry amerického dramatika Leonarda Gershe v podání mládežnického divadelního studia T-Art pod vedením Věry Syčevové. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Hra Leonarda Gershe „Ti volní motýli“ je komedie o dvou dějstvích. Děj se odehrává během jednoho dne v malém bytě na Manhattanu. Zde se setkávají začínající herečka Jill a budoucí hudebník Donald. Tvůrci pražského představení předělali světově známou hru, která je většinou podávána jako melodrama. Snažili se hlouběji ukázat, co to je láska, svoboda a odpovědnost. Nová inscenace při tom neztratila humor, ironii a lyriku Leonarda Gershe.

V novém představení divadelního studia T-Art hráli hlavní role amatérští herci – studenti pražských škol J. Soldatovová, R. Golotovskij, A. Poližaková a P. Ponomarev včele s režisérem L. Manijou. Na projektu spolupracovala celá řada malířů, designérů, fotografů a hudebníků.

Premiéru představení „Ti volní motýli“ divadelního studia T-Art v RSVK zhlédlo více než 250 diváků z řad ruských krajanů a Čechů – především mladých lidí.

Tento článek je dostupný v: Russian