Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

Dne 10. června 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert na závěr školního roku žáků estrádního studia MIX pod vedením Natalie Progoninové. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájila vedoucí a učitelka studia MIX Natalia Progoninová, která přivítala hosty a účastníky koncertu. Informovala o činnosti studia a úspěších jeho žáků za uplynulý rok. Zdůraznila, že nejdůležitější událostí byla návštěva Říma, kde se studio zúčastnilo soutěže „Saljut talantov“. Poté poděkovala RSVK za pomoc při organizaci koncertu a přivítala spolu s jinými hosty vedoucího producentského centra „AB production center“ A. Vernika a účastníka 6. sezony české televizní soutěže „Hlas“ L. Bubnara.

Koncert proběhl formou soutěže a diváci mohli po koncertě hlasovat za interpreta, který se jim nejvíce líbil. Před každým vystoupením byla promítnuta video-prezentace, ve které účastníci vyprávěli o sobě.

Koncert zahájila jedna z nejmladších žaček D. Rožok, která zazpívala dvě písně, jednu společně se svojí sestrou. Poté vystoupili V. Lysenko, K. Elizbarjan, A. Simachinová, D. Alypovová, J. Drozdovová, P. Pěreverzevová a další účastníci různého věku. V jejich podání zazněly písně v ruském a anglickém jazyce.

Na koncertě vystoupil i vokální soubor studentek Gymnázia J. Ressela (Chrudim) Naši. Po vystoupení jim Natalia Progoninová předala diplom „Za ljubov k russkoj pěsně“ a dárky na památku.

Na závěr koncertu všichni účastníci spolu s L. Bubnarem zazpívali píseň „Stand by me“.

Všichni účastníci koncertu obdrželi diplomy a dárky na památku.

Koncert v RSVK navštívilo více než 100 lidí z řad ruských krajanů a Čechů.

Tento článek je dostupný v: Russian