Koncert vážné a současné hudby „Hudba bez hranic“ v RSVK v Praze

Koncert vážné a současné hudby „Hudba bez hranic“ v RSVK v Praze

Dne 10. června 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert vážné a současné hudby žáků studií N. Mrazovové (vokál, klavír) a T. Cignadze (klavír). Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na programu koncertu byly klavírní skladby, akademický i estrádní zpěv. Koncert zahájili nejmladší žáci klavírní školy S. Šafijevová, K. Kalhoust, O. Andrianov, A. Zajkin, J. Izrailjan, P. Buš, K. Elizbarjan a M. Kandrotajte. Poté vystoupili starší žáci A. Safinová, L. Govorovová, M. Sarnogojev a Č. Dragunová.

Diváci zvlášť ocenili vystoupení A. Čumaka, S. Kapustinovové a A. Gončara. Koncert byl ukončen písní „47 minut u telefona“ v podání začínajícího pražského vokálního souboru, který tvoří matky malých umělců. Všichni malí vystupující od svých učitelů obdrželi dárky na památku.

Na každoročním koncertě u příležitosti konce školního roku „Hudba bez hranic“ se sešel plný sál posluchačů, mezi kterými byli ruští občané a jejich čeští hosté z řad přátel a příbuzných mladých účastníků.

Tento článek je dostupný v: Russian