Setkání ruských a českých podnikatelů v RSVK v Praze

Setkání ruských a českých podnikatelů v RSVK v Praze

Dne 20. května 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze se v rámci pobytu ruské delegace včele s gubernátorem Sverdlovské oblasti Jevgenijem Kujvaševem uskutečnilo setkání ruských a českých podnikatelů. Akce byla připravena Zastupitelstvím Obchodně – průmyslové komory Ruska v ČR a Polsku ve spolupráci s Obchodním zastupitelstvím Ruska v ČR, za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Představitel Obchodně – průmyslové komory Ruska v ČR a Polsku Vladimir Mikojan přivítal účastníky setkání.

Obchodní zástupce Ruska v ČR Sergej Stupar informoval o výsledcích setkání ruské delegace s prezidentem ČR Milošem Zemanem, která se konala 19. května 2015. Zdůraznil pozitivní charakter dostižených dohod mezi ruskou a českou stranou. Mimo jiné zmínil účast Česka na mezinárodní průmyslové výstavě, která se uskuteční ve dnech 8. – 11. července 2015 v Jekatěrinburgu. Rovněž podtrhnul, že ruská strana se zúčastní mezinárodní zemědělské výstavy v Českých Budějovicích v srpnu tohoto roku a 57. mezinárodní strojírenské výstavy MSV 2015 v Brně.

Vedoucí oddělení mezinárodních a regionálních výstav Uralské obchodně-průmyslové komory Alexej Salov představil členy ruské delegace. Mezi nimi byli ředitel Obchodního domu Novoljalinského celulózového a papírenského kombinátu Vjačeslav Lobanov, předseda Rady ředitelů „Uralspeczaščita, s.r.o., Andrej Golovanov, ředitel pro marketing společnosti Sverdlovský izolační závod, s.r.o., Viktor Bakumenko, generální ředitel Uralsko – sibiřské průmyslové společnosti, s.r.o., Ivan Bratcev, ředitel pro rozvoj společnosti „Monolit“, s.r.o., Alexej Machanov, předseda rady ředitelů společnosti „Rifštal Rus“, s.r.o., Igor Machanov a jiní.

Každý z přítomných členů delegace pověděl o své společnosti, o kladných zkušenostech spolupráce s podnikateli z jiných zemí Evropy, vyzval české podnikatele ke spolupráci.

Poté si účastníci ruské delegace ve volné diskuzi mohli vyměnit kontakty se svými českými kolegy.

Na setkání bylo přítomno 50 podnikatelů z obou zemí.

Tento článek je dostupný v: Russian