Večer kazašské mládeže v RSVK v Praze

Večer kazašské mládeže v RSVK v Praze

Dne 8. listopadu 2014 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil umělecký večer „Tarlan hledá talenty“. Akce byla organizována Sdružením kazašské mládeže v Česku „Tarlan“ za podpory Velvyslanectví Kazašské republiky a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Mládežnické sdružení „Tarlan“ existuje v Česku již více než 6 let.    Je to organizace kazašské mládeže, která se zabývá organizací vzdělávacích, kulturních, sportovních, zábavných a dobročinných akcí.  Byla vytvořena studenty – aktivisty, kteří nechtějí sedět se založenýma rukama, ale naopak se chtějí zabývat společenskou činností a chápou význam soudržnosti kazašských studentů, žijících v dálce od své vlasti.

Moderátoři koncertu Raisa Veldachanovová a Ilja Gorbatov zahájili slavnostní večer v kazašském a ruském jazyce. Představili hosty slavnosti, mezi kterými byl 1. tajemník Velvyslanectví Kazašské republiky v ČR Damir Tursinovič Uažanov.

Koncert zahájil student Alexandr Bujalskij z Brna, který představil číslo „Ohňové show“. Poté následovala taneční skupina „Kapital“ a Nikita Ustinov, který zahrál skladbu z oblasti vážné hudby na sedmi strunné kytaře. Taneční číslo Anel Akenžanovové přimělo celý sál aplaudovat talentované tanečnici. Lyrickou píseň v podání Rity Agrafimovové poslouchali diváci se zatajeným dechem.

Večer mladých talentů prošel s velkým úspěchem. Publikum srdečně podporovalo všechny účastníky koncertu. Každé vystoupení studentů a mladých členů „Tarlanu“ diváci odměňovali dlouhým potleskem.

 

Tento článek je dostupný v: Russian