Koncert žáků pěveckého studia při RSVK v Praze

Koncert žáků pěveckého studia při RSVK v Praze

Dne 16. září 2013 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil koncert žáků pěveckého studia při RSVK v Praze, kteří se zúčastní nadcházejícího II.mezinárodního pěveckého festivalu Vissi d´Arte.

Koncert se stal výběrovým kolem. Vystoupení mladých operních umělců hodnotila porota, kterou tvořilo publikum. A právě diváci rozhodli, že se všechny interpretky stanou ozdobou nadcházejícího II. mezinárodního pěveckého festivalu Vissi d´Arte, který se bude konat v říjnu v RSVK.

Na koncertě vystoupily české studentky Michaela Girontová, Viktorie Dědečková, Kristýna Jonston-Mjačinová a Michaela Katraková. Na večeru zazněly árie z děl A. Vivaldi, J.S. Bacha, W.A. Mozarta, A. Dvořáka, B. Martinů aj. Klavírní doprovod zabezpečily Lenka Navrátilová a Lenka Nosková.  Koncert moderovala sólistka Státní opery Praha  T. Menaždinovová.

V Křišťálovém sále RSVK se sešli milovníci vážné hudby z řad ruských krajanů a představitelů české veřejnosti. Vystoupení mladých umělců byla po zásluze odměněna bouřlivým aplausem.

Tento článek je dostupný v: Russian