Umělecký večer „Literární známosti“ v RSVK v Praze

Umělecký večer „Literární známosti“ v RSVK v Praze

Dne 25. září 2014 se v Literárním salonu  Ruského střediska vědy a kultury v Praze konalo po prázdninách první setkání  členů a přátel Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR. Akce byla organizována Svazem ruskojazyčných spisovatelů v ČR za podpory  Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájil a rovněž uváděl  prezident Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR Sergej Levickij, který přivítal návštěvníky a popřál všem tvůrčí úspěchy v nadcházející literární sezoně.

Během večera členové Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR přednesli své nové verše a přečetli úryvky z děl, projednali literární novinky, podělili se o své dojmy.

Mezi vystupujícími byli členové Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR Igor Saveljev, Irina Bespalovová, Boris Goldberg, Lejla Begim aj. Pro studentku Káťu Zvěrevovou z Moskvy, která přijela do Česka v tomto roce, byl tento večer debutem.

Každý účastník měl možnost povyprávět o sobě, své tvorbě, seznámit přítomné se svými verši a prózou. Na večeru panovala uvolněná atmosféra a všichni vystupující obdrželi přátelskou podporu a energii pro další tvorbu.

 

Tento článek je dostupný v: Russian