„Večer ruských romancí“ v RSVK v Praze

„Večer ruských romancí“ v RSVK v Praze

Dne 12. února 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal „Večer ruských romancí“, na kterém s novým sólovým programem vystoupila pěvkyně Alisa Reznikovová. Na večeru vystoupili i přátelé a kolegové zpěvačky – herci uměleckého sdružení krajanů „Mir iskusstva“ pod vedením Světlany Suvorovové. Akce byla organizována za podpory  Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Mladá talentovaná pěvkyně Alisa Reznikovová si již získala srdce ruských krajanů, žijících v Praze i českých občanů, kteří s potěšením přicházejí na každé její vystoupení. Příjemný hlas, elegance a srdceryvné lyrické písně v jejím podání okouzlují mezinárodní publikum. Pěvkyně neustále zdokonaluje svůj projev pod vedením režisérky a hudebnice Světlany Suvorovové. Pokaždé publikum překvapí nejen svým novým repertoárem, ale i tanečním uměním, schopností předvádět divadelní scénky, se kterými jí pomáhají její kolegové z uměleckého sdružení „Mir iskusstva“.

Na večeru zazněly známé ruské romance. Kromě nich Alisa potěšila diváky svým podáním habanery z opery „Carmen“ G. Bizeta. Spolu se svým českým partnerem Martinem Peškem ladně zatancovala jihoamerický tanec. Hostům se rovněž líbila poetická „Scéna z Fausta“ A. Puškina, ve které spolu s Alisou vystoupil Jelisej Maščenskij.

Hudební doprovod si na sebe vzali Světlana Suvorovová (klavír) a Jurij Trofimec (kytara).

Na večeru v přeplněném Křišťálovém sále bylo přítomno  více než 70 ruských krajanů, představitelů české veřejnosti a občanů jiných zemí. Akce proběhla v srdečné atmosféře.

Tento článek je dostupný v: Russian