Koncert dětského hudebního kolektivu „Debjut“ (Balašicha)

Koncert dětského hudebního kolektivu „Debjut“ (Balašicha)

Dne 5. listopadu 2014 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert dětského hudebního kolektivu „Debjut“ z podmoskevského města Balašicha. Akce byla organizována Generálním konzulátem RF v Brně ve spolupráci se Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Hudební kolektiv pod vedením Sergeje a Natalie Tužilkinových se stal vítězem V. mezinárodního festivalu – soutěže dětské a mládežnické tvorby “Kouzlo Česka”, který se konal 2. listopadu v RSVK v Praze.

Mladí členové souboru „Debjut“ nabídli hostům koncertu hudební cestování po různých zemích: Rusku, Rakousku, Arménii, Česku, Velké Británii a Německu. Zatancovali český lidový tanec a zahráli skladby významných ruských a zahraničních skladatelů.

Každé číslo koncertu mladí hudebníci představovali divákům sami formou zajímavého vyprávění o autorovi, samotném díle či zemi. Například, jak poprvé použili deštník jako ochranu před deštěm. Během koncertu členové hudebního kolektivu předvedli své umění – velmi zručně hráli na klavír, flétnu, bubny a zvonečky.

Diváci srdečně vítali a podporovali vystoupení mladých umělců. Každé číslo bylo odměněno potleskem vděčného publika.

Po ukončení koncertu generální konzul RF v Brně Andrej Šaraškin spolu s  vedoucím Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Leonidem Gamzou předali účastníkům diplomy a vedoucím kolektivu děkovné dopisy.

Tento článek je dostupný v: Russian