Mezinárodní dětský hudební festival „Hvězdný deštík“ v RSVK v Praze

Mezinárodní dětský hudební festival „Hvězdný deštík“ v RSVK v Praze

Dne 6. srpna 2014 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze  uskutečnila soutěžní část V. mezinárodního dětského hudebního festivalu „Hvězdný deštík“. Akce byla připravena německou společností „Lieder Leis Musik Produktion“ a společenskou organizací „Musik, Treffs und Veranstaltungen Berlin e.V.“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Festival „Hvězdný deštík“ je dětský svátek písní a tanců, který se každoročně koná v Berlíně v rámci oslav Dne Evropy. V roce 2010 festival překročil hranice Německa a již popáté probíhá v Praze. Jeho finalisté a noví účastníci jedou do Prahy.

Letos se festivalu zúčastnilo více než 30 mladých lidí ve věku od 6 do 15 let z 8 zemí – Ázerbájdžánu, Běloruska, Bulharska, Německa, Izraele, Ruska, Ukrajiny a Česka, již představili na scéně RSVK více než 70 uměleckých čísel. Celkem se festivalu zúčastnilo více než 130 lidí. Talentovaná mládež soutěžila ve třech nominacích – hra na hudební nástroje, zpěv a tanec.

Během vyřazovacích kol, nehledě na výrazný věkový rozdíl jednotlivých účastníků, všichni soutěžící  předvedli vysokou profesionální úroveň. Mnozí z nich již úspěšně vystupovali na jiných mezinárodních soutěžích.

Diváci s velkým zájmem  sledovali díla ruských a zahraničních autorů v podání mladých umělců. Dlouhým aplausem hosté i účastníci soutěže podporovali každé vystoupení na scéně RSVK.

Dne 8. srpna se na scéně jednoho z největších obchodních středisek Prahy „Galerie Harfa“ uskutečnil galakoncert V. mezinárodního dětského hudebního festivalu „Hvězdný deštík“, který získal vysoké ocenění ze strany četného českého publika.

 

Tento článek je dostupný v: Russian