Večer sonát pro klavír a housle v RSVK v Praze

Večer sonát pro klavír a housle v RSVK v Praze

Dne 9. srpna 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze v rámci hudebního festivalu TIME PORTAL konal večer sonát v podání Vitálie  Gavruka (Moldávie) a Nikity Budnického (Rusko). Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Hudební repertoár dua je povídáním o zralém a pozdním romantismu, evropských národních školách XIX. – XX. století a ruské hudbě XX. století. Hudebníci jsou laureáty prestižních soutěží komorních souborů a duetů z Ruska, Belgie, Běloruska, Francie, Monaka, Rakouska a Itálie.

Duet koncertuje v Německu, Kolumbii, Španělsku, Litvě, Moldavsku, Rumunsku a rovněž na festivalech ve Francii, Kanadě, Rusku a Itálii.

Na koncertě zazněly vzácné i málo známé skladby. Např. Sonáta pro housle a klavír R. Ana, Sonáta pro housle a klavír L. Janáčka, Sonáta č.3 pro housle a klavír E. Griega a Sonáta č.1 pro housle a klavír A. Schnittkeho.

Během srpna se v RSVK v Praze budou konat koncerty hudebního festivalu TIME PORTAL. Podrobné informace o festivalu naleznete na webu: https://portal-time.com/#program

Tento článek je dostupný v: Russian