Koncert „Jarní hlasy“ v RSVK v Praze

Koncert „Jarní hlasy“ v RSVK v Praze

Dne 13. dubna 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert operní hudby, na kterém vystoupily Ilona Pavlovová (soprán) a Anna Semivolos (soprán). Klavírní doprovod zabezpečili učitelka Mezinárodní konzervatoře Praha Alina Martynovová a laureát mezinárodních soutěží Ivan Kirjanov. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Koncert zahájila a moderovala profesorka Mezinárodní pražské konzervatoře Tachira Menaždinovová, která divákům představila umělce a seznámila je s programem.

Ilona Pavlovová vystudovala Ruskou akademii divadelního umění na Fakultě hudebního divadla, v dílně národního umělce RF G. Ansimova. Poté ukončila Konzervatoř C. Monteverdi v italském Bolzano a zároveň vystupovala s orchestrem C. Monteverdi.

Na koncertě v RSVK v Praze Pavlovová poprvé zazpívala árii Violetty z opery G. Verdi „La traviata“. Poté v jejím podání zazněla árie Rusalky ze stejnojmenné opery A. Dvořáka aj.

Studentka 2. ročníku Mezinárodní konzervatoře Praha Anna Semivolos vystoupila na scéně RSVK poprvé. Zazpívala romanci P. Čajkovského „Zabyť tak skoro“, píseň z cyklu A. Dvořáka „Cikánské melodie“ a „Ave Maria“ G. Caccini.

Mistrným podáním děl F. Chopina a P. Čajkovského hosty koncertu potěšili klavíristé Alina Martynovová a Ivan Kirjanov.

Jako přídavek Ilona Pavlovová a Anna Semivolos zazpívaly árii Manon z opery J. Masseneta „Manon“ a píseň Pepity z operety „Volnyj větěr“ I. Dunajevského.

Na koncertě v Křišťálovém sále RSVK bylo přítomno více než 30 diváků z řad ruských krajanů a českých občanů.

Tento článek je dostupný v: Russian