Zasedání členů Evropského kongresu literátů v RSVK v Praze

Zasedání členů Evropského kongresu literátů v RSVK v Praze

Dne 11. března 2017 se v Literárním salonu RSVK v Praze uskutečnilo další zasedání Literárního studia Evropského kongresu literátů ČR. Akce byla organizována Evropským kongresem literátů ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Toto setkání milovníků poezie bylo věnováno teorii psaní veršů a bylo pokračováním série přednášek o umění psát básně. „Čím začít? Co je pro to potřeba? Je možné se naučit psát verše bez znalosti teorie? Jaké druhy rytmů existují?“ – tyto a mnohé jiné otázky byly projednány během setkání, které proběhlo formou přátelské diskuze.

Předsedkyně Evropského kongresu literátů ČR, členka Svazu spisovatelů Ruska, prozaička a básnířka Irina Sileckaja pověděla o technice klasického skládání veršů v ruském jazyce.

Hostem večera byla česká básnířka Bella Janoštíková, která představila svoji novou sbírku poezie „To kvítí“. Sdělila, že oficiální prezentace sborníku proběhne 20. března v Městské knihovně na Vinohradech.

Večer, kterého se zúčastnili ruští krajané a Češi, proběhl formou besedy stejně smýšlejících lidí a byl ukončen přátelským šálkem čaje.

Tento článek je dostupný v: Russian