Vystoupení ruského ochotnického divadla – studia „8+“ v RSVK v Praze

Vystoupení ruského ochotnického divadla – studia „8+“ v RSVK v Praze

Dne 8. listopadu 2013 ve Velkém sále RSVK v Praze ruské ochotnické divadlo – studio „8+“ z Vídně představilo divákům komedii „Sebevrah“.Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Ruské divadlo – studio „8+“ působí již tři roky v hlavním městě Rakouska. Za toto období si jej oblíbili ruští krajané i ti, kdo znají či studují ruský jazyk, nebo se jen zajímají o ruskou kulturu. Úspěšné jsou rovněž výjezdní vystoupení ochotnického divadla.

Komedie „Sebevrah“ podle hry talentovaného ruského dramatika, básníka a scenáristy Nikolaje Erdmana (1900 – 1970) v režii vedoucí a herečky divadla Olgy Borisovové si již získala popularitu nejen ve Vídni, ale i v jiných městech Rakouska a za jeho hranicemi – v Bratislavě a nyní v Praze.

Diváci s velkým zájmem pozorovali dění na scéně.  Nehledě na to, že události a styl představení se vztahují k období NEPu, hluboké životní myšlenky, které představení obsahuje, jsou blízké a pochopitelní každému dnešnímu člověku. Je to komedie karikatura o skutečných i falešných hodnotách, o tom, jak je jednoduché se zaplést do pavučiny falešných ideálů a představ o svém domnělém významu.  Jak v honičce za romantickými klišé můžeme neuvidět skutečnou lásku a životní hodnoty.

Na představení v RSVK bylo přítomno okolo sta diváků, kteří velmi srdečně podporovali herce z Vídně – Rubena Paroňana, Olgu Borisovovou, Annu Prjašnikovovou, Viktora Kaminského aj. Představení o dvou dějstvích bylo velmi profesionálně podáno.

Po představení diváci vyjádřili přání, aby vídeňské divadlo  „8+“ přijelo do RSVK v Praze ukázat i svoje další představení.

 

 

Tento článek je dostupný v: Russian