Unikátní koncert vážné hudby v RSVK v Praze

Unikátní koncert  vážné hudby v RSVK v Praze

Dne 16. dubna 2014 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil  unikátní koncert  vážné hudby v podání nevidomých hudebníků z Ruska  a Česka. Akce  byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě vystoupili laureáti mnoha mezinárodních hudebních soutěží nevidomých hudebníků – ruský klarinetista Vadim Titov a český klarinetista Milan Arner. Na klavír je doprovodila česká klavíristka, laureátka mezinárodních soutěží Kristina Stěpasjuk.

Vadim Titov byl v Praze na pozvání českého dobročinného fondu „Matylda“. Dne 13. dubna 2014 vystoupil ve Stavovském divadle v Praze na dobročinném koncertě, na kterém vystoupili nevidomí umělci z různých evropských zemí.

Na koncertě v RSVK zazněla díla ruských skladatelů S. Tanějeva „Koncona“, „Sonáta pro klarinet a klavír“ C. Saint-Saensa, „Vídeňský karneval“ P. Jeanjeana a „Koncert pro dva klarinety a orchestr“ českého skladatele F. Kramáře.

Koncert měl velký úspěch. Nevšední talent, umění a virtuóznost hudebníků si posluchače podmanily. Publikum odměnilo bouřlivým aplausem  oba umělce za překrásné podání „Koncertu pro dva klarinety a orchestr“.

Po koncertě představitel Rossotrudničestva v ČR Leonid Gamza jménem všech diváků poděkoval umělcům za krásné vystoupení a vyjádřil naději na další spolupráci.

Diváky tohoto  unikátního koncertu byli ruští krajané a  čeští občané.

 

Tento článek je dostupný v: Russian