Setkání s novými studenty z Kazachstánu v RSVK v Praze

Setkání s novými studenty z Kazachstánu v RSVK v Praze

Dne 7. října 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo setkání studentů přípravných kurzů a prvního ročníku českých vysokých škol, kteří přijeli z Kazachstánu. Akce byla připravena sdružením kazašské mládeže „Tarlan“, za podpory Velvyslanectví Kazašské republiky a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Podobná setkání zástupců kazašské mládeže probíhají v RSVK v Praze každý roka a mají velký význam pro ty, již se chystají studovat v ČR. Na setkání byl přítomen a vystoupil1. tajemník Velvyslanectví Kazašské republiky Tolebi Mamašev, který popřál budoucím studentům hodně úspěchů ve studiu. Zdůraznil rovněž užitečnou a plodnou činnost sdružení „Tarlan“.

Představitelé „Tarlanu“ provedli prezentaci největších a mezi zahraničními studenty nejpopulárnějších vysokých škol v ČR: České zemědělské univerzity, ČVUTu, VŠCHT, VŠE, Anglo-americké vysoké školy aj. Studenti, kteří je navštěvují, informovali o přijímacích zkouškách, o studiu a rovněž o oborech, které studují.

Byly projednány i otázky spojené s právnickými konzultacemi, nostrifikací, obdržení víz, zdravotního pojištění, ubytování na kolejích, jak trávit volný čas a mnohé jiné.

Členové „Tarlanu“ podrobně informovali i o svých zkušenostech se studiem a životem v Praze, o činnosti sdružení a jeho akcích, naplánovaných na příští školní rok.

Na setkání bylo přítomno asi 70 osob.

Tento článek je dostupný v: Russian