Koncert „Melodie jara“ v RSVK v Praze

Koncert „Melodie jara“ v RSVK v Praze

Dne 14. března 2017 se v rámci projektu „Rusko – láska bez hranic“ v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert populární a vážné hudby „Melodie jara“. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě vystoupili členové uměleckého sdružení „Mir iskusstva“ Tatiana Fominová a Vratislav Vonásek.

Vratislav Vonásek zazpíval v českém jazyce píseň flašinetáře z cyklu F. Schuberta „Zimní cesta“, jež symbolizovala loučení se zimou. Poté následovaly písně, romance a árie, které spojovalo téma lásky, jara a znovuzrození.

Tatiana Fominová zazpívala píseň „Čto tak na serdce rastrevoženo“ ruského skladatele T. Chrennikova z filmu „Věrní přátelé“ a rovněž píseň „Buď so mnoj“ N. Brodského z filmu „Ljubimec Novogo Orleana“ (Miláček New Orleans) aj.

Známé písně z hollywoodských filmů „Tělesný strážce“ a „Titanik“ zazpívala mladá talentovaná pěvkyně Anastasia Gračevová.

Působivá interpretace ruských romancí Vratislavem Vonásekem byla publikem vítána bouřlivým potleskem. Klavírní doprovod zabezpečila Jelena Gračevová.

Na koncertě též vystoupili mladí žáci hry na klavírní učitelky Naděždy Gračevové.

Na večeru v Křišťálovém sále bylo přítomno asi 30 diváků z řad ruských krajanů a představitelů české veřejnosti, kteří vysoce ocenili umění všech interpretů.

Tento článek je dostupný v: Russian