Den otevřených dveří pro české studenty z Gymnázia Arabská

Den otevřených dveří pro české studenty z Gymnázia Arabská

Dne 15. října 2019 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 18 studentů Gymnázia Arabská (Praha) při Přírodovědecké a Filozofické fakultě Karlovy univerzity v Praze.

Během prohlídky Ruského střediska vědy a kultury v Praze se hosté seznámili s akcemi, které probíhají v RSVK, navštívili Velký a Křišťálový sál.

Poté mladí lidé zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny RSVK, zapsat se do elektronické knihovny „LitRes“.

Hosté se dozvěděli zajímavosti o kultuře, historii a přírodě Ruska díky výstavám, které probíhají v RSVK. Ve foyeru se seznámili s výstavou „Ruský lidový kroj v miniatuře“ z Muzea-rezervace A. Puškina „Michajlovskoje“. V Galerii uviděli krásné fotografie největšího sladkovodního jezera na světě Bajkalu. V Křišťálovém sále zhlédli výstavu fotografií o klášterech a mnišství v Rusku z Muzea historie náboženství.

Následně byla v Kurzech ruského jazyka při RSVK pro studenty organizována hodina výuky. Na ní se dozvěděli, že před 205 lety 15. října 1814 se narodil básník M. Lermontov a seznámili se s jeho tvorbou. Následně zhlédli učební film o Soči a Kavkazu.

Na závěr byli hosté informováni o možnosti zúčastnit se literární soutěže mladých čtenářů „Kniguru“, která se již třetí rok koná v ČR za podpory RSVK v Praze.

Tento článek je dostupný v: Russian