Předání knih ruských autorů Národní knihovně ČR – Slovanské knihovně

Předání knih ruských autorů Národní knihovně ČR –  Slovanské knihovně

Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR 25. listopadu 2015 darovalo Národní knihovně ČR – Slovanské knihovně populární knihy současných ruských autorů, vydané za poslední roky. Akce se uskutečnila v Ruském středisku vědy a kultury v Praze. Knihy byly předány řediteli Slovanské knihovny Lukáši Babkovi. Slavnostního aktu se zúčastnil zástupce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Oleg Soloduchin a vedoucí oddělení vědy RSVK Veronika Novoselovová.

Slovanské knihovně byly věnovány encyklopedické příručky o kultuře a umění, vydané v Rusku, první fundamentální monografie, věnovaná historii rozvoje česko-ruských ekonomických a obchodních vztahů, poslední vydání knih ze série „Život významných lidí“ a nová díla umělecké prózy. Mezi nimi i romány J. Vodolazkina a V. Šarova s autogramy autorů.

Národní knihovna ČR – Slovanská knihovna vlastní jednu z největších sbírek knih v Evropě. V jejích fondech se nachází více než 800 000 děl světové literatury o slovanství, především historická, filologická, politologická a filozofická literatura a rovněž četná díla slovanských autorů. Knihovna poskytuje informační služby o politickém, ekonomickém a kulturním životě slovanských národů a zemí, o jejich vztazích mezi sebou a s jinými zeměmi a národy v minulosti i současnosti.

Tento článek je dostupný v: Russian