Seminář „Pomůžeme dětem se učit“ v RSVK v Praze

Seminář „Pomůžeme dětem se učit“ v RSVK v Praze

Dne 24. listopadu 2015 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal VII. seminář „Pomůžeme dětem se učit“. Akce byla připravena mezinárodním kulturním institutem „Klíč“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Účastníky semináře byli učitelé ruského jazyka, pedagogové ruských škol a školek, uměleckých studií v ČR, rodiče, studenti a žáci. Seminář byl zahájen přednáškou docentky katedry ruské slovesnosti a mezinárodní komunikace Státního institutu ruského jazyka A. Puškina Inessy Majnulinové.

Poté provedla krátký kurz „Způsoby výuky dobré mluvy“. Na příkladu veršů S. Maršaka a A. Puškina byly prostudovány techniky řeči a správné artikulace.

Během kurzu účastníci vypracovávali sílu zvuku, pružnost a pohyblivost zvukového rozpětí, jež umožňují plně předat myšlenku přes různorodost odstínů intonace řeči.

Poté choreografka Všeruského dětského střediska „Orljonok“ A. Zencovová provedla krátký kurz „Rozvoj hereckého umění pomocí představ s využitím taneční a herní syntézy“.

Již 9 let A. Zencovová vede přípravu a organizaci Místodržitelského plesu v Krasnodarském kraji, kterého se účastní každý rok tisíce absolventů místních škol.

Seminář zakončil hlavní režisér Všeruského dětského střediska „Orljonok“ N. Zencov, který pověděl o středisku, jeho unikátních dětských programech a jeho budoucnosti. Účastníci semináře zhlédli film – prezentaci o dětském středisku a zadali mnoho otázek. Seminář byl ukončen dlouhým potleskem vděčných posluchačů.

Tento článek je dostupný v: Russian