Představení „Golovu s pleč: poezija absurda“ studia „Mix“ v RSVK v Praze

Představení „Golovu s pleč: poezija absurda“ studia „Mix“ v RSVK v Praze

Dne 5. července 2014 v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze divadelní studentský kolektiv studia Mix představil divákům kostýmové představení „Golovu s pleč: poezija absurda“ (Hlavu z ramen: poezie absurdnosti) podle děl Lewise Carrolla, Spika Milligana, Edwarda Leara, Daniila Charmse a jiných talentovaných spisovatelů a básníků. Akce byla organizována divadelním studentským kolektivem studia Mix za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.
Experimentální představení, jehož základem byl námět známé pohádky anglického spisovatele Lewise Carrolla „Alenka v říši divů“, doplněný jinými díly, diváky velmi zaujalo.
Díky vtipnému textu, pestrým kostýmům a výrazné excentrické hře se mladým umělcům podařilo předat charakter významné a záhadné anglické pohádky. Nebývalého čajového dýchánku se zúčastnili nejen účinkující herci, ale i diváci, kteří se zájmem sledovali děj s šálky čaje a anglickými keksy v ruce.
Premiéra představení studia Mix měla velký úspěch. Diváci, mezi kterými bylo mnoho mládeže, nešetřili aplausem a slovy díků na adresu umělců.

Tento článek je dostupný v: Russian