Koncert z cyklu „Poselství umění“ v RSVK v Praze

Koncert z cyklu „Poselství umění“ v RSVK v Praze

Dne 10. března 2017 se v rámci projektu „Rusko – láska bez hranic“ v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil koncert vážné hudby z cyklu „Poselství umění“. Akce byla organizována v rámci realizace dohody mezi Federální agenturou Rossotrudničestvo a petrohradským Domem hudby.

Koncert, jenž byl věnován Mezinárodnímu dni žen, zahájil v RSVK v Praze novou sezonu projektu „Poselství umění“ 2017. Vystoupili na něm absolventi Moskevské státní konzervatoře P. Čajkovského, laureáti mnoha mezinárodních soutěží N. Sokolovskaja (klavír) a V. Piňjalov (trubka).

Na koncertě zazněla následující díla: „Jarní vody“ S. Rachmaninova, „Suita“ z opery „Carmen“ G. Bizeta, Polonéza – fantazie č.7 F. Chopina a variace na italská lidová témata „Benátský karneval“ J.B. Arbana.

Diváky zvlášť oslovila skladba K. Bacha (syna J.S. Bacha) 8 variací na téma „Španělská folia“ v podání N. Sokolovskoj.

Své vystoupení mladí ruští umělci ukončili skladbou S. Rachmaninova „Jarní vody“ v úpravě pro trubku T. Dokšicera.

Koncerty z cyklu „Poselství umění“ se dávno a zaslouženě staly zárukou vysoké kvality interpretace hudebních děl mladými ruskými umělci. Snad právě proto si je tak oblíbili hosté Ruského střediska vědy a kultury v Praze, kteří si velmi cení talentu a profesionality.

Na koncertě věnovaném Mezinárodnímu dni žen bylo přítomno více než 80 hostů. Koncert byl ukončen bouřlivým potleskem diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian