Koncert „Klasika pro děti“

Koncert „Klasika pro děti“

Dne 23. září 2017 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil tradiční každoroční koncert „Klasika pro děti“. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Laureát mezinárodních soutěží, klavírista, vedoucí pražské klavírní školy „Gradus ad Parnassum“ Filipp Subbotin v rámci koncertního programu pro děti a dospělé zahrál sonáty známých skladatelů, které jsou zapsány do zlatého fondu světové hudby.

Na koncertě zazněly skladby italského skladatele epochy baroko Domenica Scarlattiho, rakouského skladatele a představitele vídeňského klasicismu F. Haydna a německého skladatele a klavíristy L. van Beethovena. Každá skladba byla doprovázena zajímavým komentářem s málo známými fakty o jejím vzniku.

Filipp Subbotin jako žák známého českého klavíristy I. Moravce pokračuje v tradicích svého učitele.  Podle něho takové umělecké večery vyvolávají u dětí zájem o klasické umění. „Dobré hudební vzdělání“, dle mínění klavíristy, „to je šance věnovat dítěti chápání celé hloubky vážné hudby“.

Na klavírním koncertě v Křišťálovém sále RSVK v Praze byli přítomni milovníci tvorby ruského klavíristy a stal se opravdovým dárkem pro hosty večera.

Tento článek je dostupný v: Russian