Představení „Hrajeme si na klauny“ v RSVK v Praze

Představení „Hrajeme si na klauny“ v RSVK v Praze

Dne 15. dubna 2017 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila pražská premiéra představení pro děti a dospělé „Hrajeme si na klauny“ divadla „Pinocchio“ z Karlových Varů. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Karlovarské divadlo „Pinocchio“ pro děti a dospělé pod vedením Natalie Chodusovové přivezlo do Prahy již druhé představení. V létě 2016 mohli diváci v RSVK v Praze zhlédnout představení „Buratino“, ve kterém zazněly písně ze sovětského filmu „Dobrodružství Buratino“ režiséra L. Něčajeva.

V současnosti je divadlo „Pinocchio“ jediným divadlem v ČR, jež hraje představení v ruském jazyce. Postupně si získává sympatie pražských diváků a vytváří si svůj zvláštní repertoár. Nová inscenace „Hrajeme si na klauny“ je vytvořena na motivy představení a vystoupení známého klauna Vjačeslava Polunina a jeho divadla „Liceděj“.

Herci divadla jsou děti a jejich rodiče. Vše pro představení je vyrobeno rukama účastníků inscenace, včetně dekorací, kostýmů a účesů. Přípravě představení „Hrajeme si na klauny“ režisérka a herci věnovali téměř rok. Podle režisérky problémy spočívaly v tom, že klaunské představení je jedním z nejsložitějších a herci se museli naučit mnoho nových věcí.

Představení v Ruském středisku vědy a kultury v Praze zhlédlo více než 100 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian