Novoroční představení pro děti v RSVK v Praze

Novoroční představení pro děti v RSVK v Praze

Dne 20. prosince 2014 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo novoroční představení pro děti „Kočkin dům“. Představení bylo připraveno  občanským sdružením  „Ruský kulturní svaz Praha“ a Ruským divadlem v Praze za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. Režisérkou představení na motivy známého příběhu S. Maršaka byla Marianna Arzumanovová.

Herci ochotnického pražského divadla se snažili, aby pohádka byla i zábavná i veselá i poučná. Příběh o bohatém „Kočkině domě“ a chudých, hladových synovcích, které kočka neměla ráda, se právě takovým podařil. I když se stalo neštěstí a  dům shořel, všichni dávní přátelé se od ní odvrátili, sirotci-synovci neopustili tetu a nabídli jí pomocnou ruku. Představení, vytvořené divadlem pro malé diváky, ještě jednou připomnělo, jak je důležité žít v přátelství a souladu se svými příbuznými a přáteli.

Po představení byly děti pozvány do Křišťálového sálu RSVK, kde je očekával neméně zajímavý program s Dědou Mrázem a jeho vnučkou Sněhurkou. Děti tancovaly okolo vánočního stromečku, zpívaly vánoční písně a hrály různé hry.

Na konci představení Děda Mráz se Sněhurkou ve foyeru  RSVK rozdávali dětem sladkosti.  Každý, kdo v tento den přišel na představení „Kočkin dům“, obdržel velký čokoládový dárek.

Tento článek je dostupný v: Russian