Prezentace nové učebnice ruského jazyka v RSVK v Praze

Prezentace nové učebnice ruského jazyka v RSVK v Praze

Dne 5. května se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnila prezentace prvního dílu učebnice ruského jazyka ze série „Klassnyje druzja“, která je určena pro žáky druhého stupně českých základních škol. Akce byla připravena  společenskou organizací „Kovčeg – Archa“ a českým nakladatelstvím Klett za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Akci zahájil vedoucí oddělení kultury RSVK v Praze Andrej Končakov, který přivítal hosty a představil autorky učebnice Natálii Orlovovou a Janu Stejskalovou a představitelku nakladatelství Klett Janu Kirschnerovou. Autorky jsou učitelkami ruského jazyka. Série „Klassnyje druzja“ obsahuje tři učebnice. K prvnímu dílu patří  také pracovní sešit, sešit na psaní, metodická pomůcka a CD s audio a video materiály. Elektronická verze učebnice bude rovněž umístěna na internetu.

Představitelka nakladatelství Klett Jana Kirschnerová pověděla o historii vzniku nové učební pomůcky. Oznámila, že první díl bude vydán v květnu tohoto roku, 2. díl – v roce 2015, 3.díl – v roce 2016.

Poté vystoupila Natálie Orlovová, která pověděla o koncepci učebnice. Podtrhnula, že odpovídá učebním standardům České republiky a akceptuje osobnostní a věkové odlišnosti žáků.

Jana Stejskalová podrobně pověděla o struktuře učebnice.

Autorky učebnice a představitelka nakladatelství Klett vyzdvihly, že Ruské středisko vědy a kultury v Praze je prvním místem prezentace nové učebnice. Později se podobné akce uskuteční i v jiných českých městech jako je Plzeň, Liberec či České Budějovice.

Po oficiální části proběhla živá diskuse. Autorky odpověděly na řadu otázek svých kolegů z českých škol a univerzit. Každý host obdržel darem nový díl učebnice na CD a pracovní sešit.

 

Tento článek je dostupný v: Russian