Koncert operního pěvce Damira Basyrova v RSVK v Praze

Koncert operního pěvce Damira  Basyrova v RSVK v Praze

Dne 4. července 2014 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert národního umělce Republiky Komi, sólisty Národního divadla Praha Damira Basyrova. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.
Majitele nebývale krásného barytonu Damira Basyrova dobře znají čeští i ruští milovníci operního umění. Jeho vystoupení na scéně RSVK se stalo významnou kulturní událostí pro všechny jeho fanoušky.
Do programu svého velkého sólového koncertu zpěvák zahrnul jedny z nejlepších árií z klasických oper, jako je árie Escamilia z opery „Carmen“ G. Bizeta, árie Grigorije Grjaznogo z opery „Carská nevěsta“ N. Rimského-Korsakova aj. S velkým temperamentem rovněž zazpíval své oblíbené písně z repertoáru Muslima Magomajeva, neapolské písně a ruské romance.
Na klavír Damira Basyrova doprovodila talentovaná klavíristka, laureátka mezinárodních soutěží Olga Kaninová z Dněpropetrovska (Rusko). Několik písní umělec zazpíval v duetu se svojí bývalou spolužákyní, ruskou pěvkyní a pedagožkou Jekatěrinou Šestoperovovou (Moskva).
Výrazná individualita a emocionální podání umělce si získaly srdce diváků, kteří bouřlivě vystupujícím aplaudovali.

Tento článek je dostupný v: Russian