Výsledky soutěže „Dopis matce“ byly vyhlášeny v RSVK v Praze

Výsledky soutěže „Dopis matce“ byly vyhlášeny v RSVK v Praze

Dne 17. března 2018 byly v Ruském středisku vědy a kultury v Praze vyhlášeny výsledky a proběhl slavnostní akt předání cen vítězům soutěže „Dopis matce“.

Cílem soutěže bylo obrození a popularizace ruské tradice epistolárního žánru a rovněž upoutání pozornosti dětí různého věku k hodnotám ruského jazyka. Organizátoři se snažili o to, aby co možná nejvíce dětí získalo návyk psaní osobního dopisu v ruském jazyce.

Soutěže se zúčastnilo 87 dětí a mladých lidí, studujících v ČR ruský jazyk. V oddělení kultury RSVK a na Kurzy ruského jazyka přišly dopisy od dětí z řady českých škol – gymnázia z Opavy, Česko-ruské školy Věda, Školy ruského jazyka a literatury při RSVK v Praze a rovněž od žáků a studentů jiných českých škol.

Před slavnostním aktem ve foyeru RSVK účastníci soutěže a jejich rodiče zhlédli videofilm z hodin ruského jazyka a literatury a Natalia Mrazovová zazpívala několik písní o matce.

Vítězové soutěže získali od RSVK diplomy a knihy v ruském jazyce. Všem účastníkům byla předána uznání a suvenýry s ruskými symboly.

Tento článek je dostupný v: Russian