Vystoupení sólistů Voroněžského státního operního a baletního divadla v RSVK v Praze

Vystoupení sólistů Voroněžského  státního operního a baletního divadla v RSVK v Praze

Dne 7. října 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert Voroněžského státního operního a baletního divadla. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.
Voroněžské státní operní a baletní divadlo v roce 2016 zahájilo svoji 56 divadelní sezónu. Na jeho scéně bylo představeno 260 divadelních představení. V divadle působí baletní škola a jeden nejlepších operních souborů v Rusku. Herci hostují po celém světě jak s inscenacemi, tak i vystoupeními jednotlivých umělců.
V RSVK v Praze vystoupili přední herci divadla – laureáti ruských a mezinárodních soutěží J. Bělov, O. Šapošnikovová a L. Solodová. Klavírní doprovod zabezpečila Tatiana Melnikovová. Dříve umělci vystoupili v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.
Na programu koncertu v RSVK v Praze byly nejprve úryvky ze světově známých děl.
Poté zazněly známé písně ze sovětských filmů. J. Bělov zazpíval píseň z hudební komedie „Russkij sekret“ a Smugljanku z filmu „V boj idut odni stariki“.
O. Šapošnikovová zazpívala romanci „Žermon“ z hudební komedie „Gusarskaja ballada“.
V podání L.Solodové zazněla romance z filmu „Dni Turbinych“ aj. Všichni umělci byli odměněni za své vynikající výkony bouřlivým potleskem.
Koncert sólistů Voroněžského státního operního a baletního divadla v Křišťálovém sále RSVK zhlédlo více než 50 diváků z řad ruských krajanů a Čechů.