Dílny ruské malířky Inny Prichoďkové v RSVK v Praze

Dílny ruské malířky Inny Prichoďkové v RSVK v Praze

Dne 8. října 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila série dílen ruské malířky a ilustrátorky Inny Prichoďkové pro děti různých věkových kategorií. Akce byla organizována Asociací dětské umělecké tvorby Lukas (ČR) za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Inna Prichoďková je ruská malířka, ilustrátorka dětských knih a zasloužilá učitelka výtvarného umění. Je autorkou vlastního programu výuky dětí výtvarnému umění a mnoha metodických příruček.  Její žáci jsou vítězi četných ruských a mezinárodních soutěží.

Dílny Inny Prichoďkové proběhly v rámci podzimní výstavy malířky „Pohádkový kaleidoskop“ v Praze. Jejich hlavním cílem je rozvoj tvůrčí fantazie dítěte, získání dětmi nových zkušeností během besedy s pedagogem.

Výuka byla rozdělena do tří věkových skupin: 5-6 let, 6-8 let, 8 a více let. Malířka seznámila děti s technikou kreslení akvarelem a jinými. Každý účastník mohl vytvořit kresbu na jedno z témat: Motýli, Ptáci, Pohádkové zámky a Maska. I. Prichoďková podrobně pověděla o výběru barevného spektra, o teplých a studených barvách. Dílen se zúčastnili i rodiče dětí, kteří s velkým zájmem kreslili různými technikami.

Během dílen RSVK navštívilo 287 dětí a jejich rodičů.