Pražské divadelní studio Mix debutovalo na mezinárodním divadelním festivalu v Bělorusku

Pražské divadelní studio Mix debutovalo na mezinárodním divadelním festivalu v Bělorusku

Ochotnický divadelní kolektiv Mix se za podpory Ruského střediska vědy a kultury v Praze zúčastnil divadelního festivalu „Parallelnyje miry“, který se uskutečnil ve dnech 21. – 26. dubna 2015 v Baranovičích (Bělorusko).

Festivalu se zúčastnilo 19 nejsilnějších kolektivů z Ruska, Běloruska, Ukrajiny, Německa a Česka. Mnohé z těchto kolektivů se často účastní mezinárodních divadelních festivalů a stávají se jejich laureáty.

Divadelní kolektiv Mix představil na festivalu jednu ze svých nových her – komedii „Mátový nebo s citronem?“, kterou si velmi oblíbili pražští ruskojazyční milovníci divadla. Představení bylo dvakrát uvedeno na scéně Velkého sálu Ruského střediska vědy a kultury v Praze, kde bylo radostně přijato více než 500 diváky.

Nehledě na vysokou úroveň účastníků festivalu se debutanti z Prahy dostali mezi nejlepší umělecké kolektivy. Divadelní studio Mix získalo cenu v nominaci „Laureát druhého stupně za nejlepší představení“. Představitelé hlavních rolí Polina Čekalinová a Alexandr Kazancev obdrželi diplomy v nominacích „Nejlepší ženská role“ a „Nejlepší mužská role“.

V současné době herci divadla Mix chystají nové představení, jehož premiéra se brzy uskuteční na scéně RSVK v Praze.

Tento článek je dostupný v: Russian