„Mezinárodní jolka“ v RSVK v Praze

„Mezinárodní jolka“ v RSVK v Praze

Dne 27. prosince 2014 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konala novoroční oslava „Mezinárodní jolka“. Akce byla organizována Mezinárodním kulturním institutem „Klíč“, Školou ruského jazyka a literatury při RSVK za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Oslava v předvečer Nového roku otevřela dveře pro rodiny s dětmi z Ruska, Česka i jiných zemí. Vedoucí Mezinárodního kulturního institutu „Klíč“ Anna Jevsinová a učitelka Školy ruského jazyka a literatury při RSVK Jekatěrina Baženovová organizovaly oslavu tak, že společných her okolo vánočního stromečku se mohli zúčastnit všichni nehledě na věk a znalost ruského jazyka. Snad právě proto byl svátek veselým, zábavným a pochopitelným pro všechny účastníky.

Děti i dospělí tancovali okolo stromečku, na místě se učili jednoduché pohyby tanců a slova vánočních písní, snažili se uhádnout hádanky Dědy Mráze a Sněhurky. Za správné odpovědi i aktivitu na oslavě každé dítě obdrželo ruské sladkosti a suvenýry.

Zvláštní pozornost Dědy Mráze a Sněhurky si vysloužily děti, které přišly v pestrých maškarních kostýmech. A jich bylo mnoho.  Mušketýři a piráti, princezny a sněhové vločky se seřadili do tanečního průvodu, za což si vysloužili zvláštní ceny od Dědy Mráze a Sněhurky.

Na „Mezinárodní jolce“ v Křišťálovém sále RSVK se sešlo více než 100 dětí a jejich rodičů.

Tento článek je dostupný v: Russian