„Zimní ples“ v RSVK v Praze

„Zimní ples“ v RSVK v Praze

Dne 24. ledna 2014 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil  „Zimní ples“. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

V tento večer zněla v sále hudba. Slavnostně oděné páry kroužily v tanci na hudbu smyčcového kvarteta mladých českých hudebníků a nahrávek populárních tanečních melodií. Mazurka, Vídeňský valčík, Ča-ča-ča,Tango, Rumba, aj. – tanec následoval jeden za druhým.

Vedle   Křišťálového sálu byl organizován  slavnostní bufet.

O přestávce mezi tanci hostům plesu zazpívala veselou píseň  „Pepity“ z operety I. Dunajevského „Volný vítr“ studentka Mezinárodní konzervatoře Praha Anna Duškinová. Na konci večera již trochu unavení tanečníci vyslechli a bouřlivě aplaudovali zasednuvšímu ke klavíru národnímu umělci Tatarstanu Eduardu Treskinovi, který zazpíval  několik neapolských písní.

„Zimní ples“, který se uskutečnil v tradičním období plesů, byl pro Ruské středisko vědy a kultury prakticky první, ale podle reakce účastníků velmi úspěšnou akcí podobného typu. S radostí se jej zúčastnili ruští krajané i čeští občané, kteří každý týden navštěvují  hodiny ve Studiu tance při RSVK pod vedením Valerije Stěpanova, ale i obyčejní milovníci tance.

Na závěr hosté vyjádřili naději, že se „Zimní ples“ v RSVK v Praze stane dobrou tradicí.

 

Tento článek je dostupný v: Russian