Vyhlášení laureátů prestižní ceny „Člověk roku 2016“

Vyhlášení laureátů prestižní ceny „Člověk roku 2016“

Dne 21. prosince 2016 se v Sergijevském sálu chrámu Krista Spasitele v Moskvě konal slavnostní ceremoniál předání cen „Člověk roku 2016“. Akce byla organizována Ruským biografickým ústavem.

Na akci vedoucí Ruského biografického ústavu, spisovatel a historik Svjatoslav Rybas zdůraznil, že ceremoniál předávání cen probíhá již po 24. a je věnován 75. výročí vítězství u Moskvy v roce 1941. Každý národ se skládá ze tří úrovní: ti, co žijí nyní, ti co od nás odešli do historie, a ti, co přijdou v budoucnu. V této ceně jsou představeny všechny úrovně. Je to památka na naše předky, současné úspěchy a myšlenky na důstojnou budoucnost pro naše potomky.

Expertní rada se chystala vyznamenat Fidela Castra – lídra kubánské revoluce, který se letos dožil 90 let. Bohužel zemřel a jeho cenu převzal mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Kubánské republiky v RF Emilio Losada Garcia.

Mezi laureáty bylo mnoho významných osobností. Vysoké vyznamenání „Za upevňování obchodních a kulturních styků Ruska a Česka“ obdržel prezident Klubu Rusko, organizátor a první viceprezident Česko-ruské obchodní rady Zdeněk Zbytek.

Tento článek je dostupný v: Russian