Seznámte se s projekty Petrohradské státní univerzity (SPbSU) v oblasti ruského jazyka

Seznámte se s projekty Petrohradské státní univerzity (SPbSU) v oblasti ruského jazyka

Nabízíme vám perfektní příležitost seznámit se s projekty Petrohradské státní univerzity (SPbSU) v oblasti ruského jazyka.

· Online-škola SPbSU je unikátní vzdělávací projekt Petrohradské univerzity, který je realizován od roku 2018. V rámci tohoto projektu zahraniční studenti bezplatně dálkově studují podle programů ruské školy s kvalifikovanými vysokoškolskými učiteli.

·Univerzita každoročně pořádá olympiády v ruštině jako cizím jazyce prezenčně i online. V průběhu let se těchto akcí na Petrohradské univerzitě zúčastnilo více než 27 000 cizinců ze 150 zemí celého světa.

· V současnosti Petrohradská státní univerzita poskytuje v zahraničí kurzy ruštiny jako cizího jazyka v Řecku, Zimbabwe, Jižní Africe, Mongolsku, Nikaragui a Venezuele. Od roku 2020 o tyto akce projevilo zájem více než 2200 lidí.

· Od srpna 2021 pracuje Nakladatelství SPbSU na vydávání knih (učebnic) v rámci cyklu „Učím se rusky“. Produkty Nakladatelství SPbSU z řady „Ruština jako cizí jazyk“ naleznete na odkazu:

https://www.publis hing.spbu. ru/katalog/temat icheskie kollektsi i/rki spbgu/.

· Petrohradská státní univerzita věnuje velkou pozornost vytváření příležitostí pro konverzační praxi jak osobně, tak na dálku.

· Pedagogové a zaměstnanci SPbSU pravidelně pořádají informační, vzdělávací a kulturní akce SPbSU pro zahraniční občany na různá témata.

· Petrohradská státní univerzita provádí testy z ruštiny jako cizího jazyka (TORFL).

· Petrohradská státní univerzita pracuje na uznání a zajištění statusu certifikátu TORFL pro akademické, kariérní a jiné účely v cizích zemích.

· Petrohradská univerzita pravidelně pořádá doplňkové vzdělávací programy v oblasti ruštiny jako cizího jazyka pro učitele.

2023-04-26-broshyury_spbgu

2023-04-26-russkij-yazyk_izdatelstvo-spbgu