V Ruském domě v Praze proběhla online prezentace „Studium v ​​Rusku v akademickém roce 2022–2023“

V Ruském domě v Praze proběhla online prezentace „Studium v ​​Rusku v akademickém roce 2022–2023“

Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice uspořádalo 20. září ve 13 hodin online přednášku s prezentací o poskytnutí kvót Ruské federace ve školním roce 2022/2023 na studium zahraničních studentů a ruských krajanů s trvalým pobytem v České republice na ruských vysokých školách.

Zástupkyně  oddělení vědy a vzdělávání Ruského domu v Praze seznámila studenty s registračním systémem v programu https://education-in-russia.com

Účastníci se dozvěděli, jaké dokumenty jsou nutné k registraci do bezplatného vzdělávacího programu v Rusku, byla ukázána krátká videa, aby se každý mohl ponořit do atmosféry univerzit v různých městech Ruska. V rámci prezentace byly podány zajímavé informace o ruských městech: Samara, Penza, Rostov na Donu a Omsk.

Znovu bylo zdůrazněno, že přijímání se uskutečňuje podle osnov středního odborného, ​​vysokoškolského a doplňkového odborného vzdělávání (druhé vysokoškolské vzdělání, zvyšování kvalifikace). Pro cizince, kteří neumí dostatečně rusky, je k dispozici přípravný roční kurz ruského jazyka nebo letní jazykové školy.

Online přednášky-prezentace se zúčastnili studenti a učitelé z Prahy, Ostravy a Hradce Králové.

Se všemi dotazy souvisejícími se studiem v Ruské federaci se můžete obrátit na oddělení vědy a vzdělávání Ruského domu v Praze na e-mailové adrese: naukarsvk@post.cz.

Upozornění! Registrace potrvá do 1. listopadu 2021.

Tento článek je dostupný v: Russian