Pátý-jubilejní ročník podzimního veletrhu „Vzdělávání a volný čas – 2021“

Pátý-jubilejní ročník podzimního veletrhu „Vzdělávání a volný čas – 2021“

V centru Prahy se 18. září 2021 konal pátý-jubilejní ročník podzimního veletrhu „Vzdělávání a volný čas – 2021“. Každoroční akce, připravená a provedená Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR s podporou Velvyslanectví RF v ČR, se poprvé uskutečnila na území Střední školy při  Velvyslanectví RF v ČR.

Více než tři sta Čechů a krajanů žijících v Praze mělo možnost seznámit se s organizacemi a společnostmi, působícími v České republice v oblasti vzdělávání, sportu a kultury v ruském jazyce.

Přednost na veletrhu měly organizace zastupující předškolní a školní vzdělávání. Patří mezi ně česko-ruská škola „Věda“, klub pro chytré děti «Clever Kids», mezinárodní centrum pro intelektuální rozvoj a profesní sebeurčení „Uni Brains“. Veletrhu se poprvé zúčastnilo dětské divadlo “Komediant-studio”, anglické hudební divadlo “MET in Prague” a internetové knihkupectví “Skazkashop”. Květinářka Jelena Geraskinová uspořádala s návštěvníky veletrhu tvůrčí dílnu výroby podzimních kytic z čerstvých květin.

Všichni hosté veletrhu mohli ochutnat současnou ruskou kuchyni od kuchařky restaurace Anna Vanna a pražská Pelmeňárna pohostila návštěvníky těmi nejlepšími pelmeni a varenikami v Praze. Během veletrhu vystoupily známé dětské a mládežnické soubory, včetně studentů centra kreativního rozvoje “Studia MIX”, hudebního studia “Cantabile” a tanečního studia “Sen”.

Navzdory skutečnosti, že rok 2020 – rok pandemie, se stal zatěžkávají zkouškou pro mnoho organizací a účastníků veletrhu, návštěvníci zdůraznili potřebu podobných akcí jako skvělé příležitosti, jak dát o sobě vědět, vyměnit si zkušenosti a najít nové partnery.

Tento článek je dostupný v: Russian