Mezinárodní festival estrádní písně „Diamonds Voice“ se konal v RSVK v Praze

Mezinárodní festival estrádní písně „Diamonds Voice“  se konal v RSVK v Praze

Dne 28. listopadu 2019 se ve Velkém sále RSVK v Praze konal mezinárodní pěvecký festival „Diamonds Voice“. Akce byla připravena českou agenturou „NARI Models“ za podpory Senátu PČR a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Po finále soutěže se uskutečnil galakoncert laureátů festivalu „Slovanské kultury – Souhvězdí dobra“. Soutěž tradičně vyvolává pozornost producentských středisek po celé Evropě. Jeho cílem však není pouze hledání nových talentů, ale i podpora přátelských styků mezi zeměmi a kulturami. Druhým úkolem soutěže je boj s AIDS (HIV) a pomoc lidem, kteří onemocněli touto nemocí.

Soutěž se v Praze konala již pošesté za sebou. Na jedné scéně se sešlo 30 interpretů ze 12 zemí – Slovenska, Česka, Kuby, Ruska, Ukrajiny, Bulharska, Rumunska, Litvy, Lotyšska, Kazachstánu, Gruzie a Uzbekistánu.

Zpěváci soutěžili ve dvou věkových kategoriích: dospělí (16-35 let) a děti (8-15 let). V Praze se konalo finále soutěže, kterému předcházela výběrová kola v různých místech Evropy. Výkony vystupujících hodnotila mezinárodní porota podle desetibodového systému. Diváci zhlédli čísla, naplněná národním koloritem.

Festival bude ukončen 30. listopadu velkým dobročinným galakoncertem v Betlémské kapli, na kterém vystoupí vítězové soutěže a rovněž známí čeští a světoví pěvci. Začátek je v 19:30 hod. a vstup je zdarma. Návštěvníci galakoncertu budou moci vnést dobrovolné příspěvky do speciálně připravených kasiček. Získaná finanční částka bude předána na dobročinné účely.

Tento článek je dostupný v: Russian