Tradiční Podzimní ples se konal v RSVK v Praze

Tradiční Podzimní ples se konal v RSVK v Praze

     Dne 26. listopadu 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil tradiční Podzimní ples. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR ve spolupráci se Studiem společenských tanců při RSVK v Praze pod vedením Valerije Stěpanova.

Před zahájením plesu vedoucí Studia společenských tanců při RSVK v Praze Valerij Stěpanov sdělil, že letos je ples věnován hudbě 60. let. Slavnostně oděné páry kroužily v tanci na populární melodie. Do programu plesu byly vneseny prakticky všechny evropské a latino-americké tance: valčík, tango, polka, vídeňský valčík, rumba, blues, jive, quickstep aj., které během večera šly jeden za druhým. Krásná hudba a příjemné prostředí tanečního sálu vítaly všechny, kdo chtěl předvést své taneční umění.

Taneční studio Valerije Stěpanova shromáždilo všechny zájemce o účast na podzimním plese v RSVK v Praze. Pro začátečníky byly organizovány bezplatné přípravné vyučovací hodiny.

Pro hosty a účastníky plesu byl připraven slavnostní bufet, kde bylo možné ochutnat pirohy s různými náplněmi.

Podzimního plesu v Ruském středisku vědy a kultury v Praze se zúčastnili jak ruští krajané a Češi, kteří každý týden navštěvují hodiny Studia společenských tanců při RSVK, tak i děti – žáci mladší skupiny a rovněž všichni milovníci společenských tanců.

Akce proběhla v příjemné přátelské atmosféře. Hosté vyjádřili přání, aby se Podzimní ples opakoval i v budoucnosti a stal se dobrou tradicí.

 

Tento článek je dostupný v: Russian