Vystoupení polské jazzové skupiny v RSVK v Praze

Vystoupení polské jazzové skupiny v RSVK v Praze

Dne 26. července 2019 se v  Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konalo vystoupení jazzové skupiny „Šepot ulic“ (The Street Whispers) z Polska. Koncert byl prvním vystoupením v rámci hudebního festivalu TIME PORTAL. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Jazzová skupina „Šepot ulic“ je skupinou profesionálních polských hudebníků, kteří hrají složitou hudbu širokého stylistického spektra. Není to jen vážná hudba, tango, jazz, latinsko americká hudba aj., ale i směs různých stylů, pro vytvoření svých vlastních unikátních tónů. Všichni členové skupiny jsou absolventy známých polských hudebních škol a akademií hudby. Jsou rovněž laureáty prestižního festivalu PiF Castelfidardo 2018 ve dvou kategoriích – světová hudba a jazz.

Na koncertě v podání umělců zazněly kompozice, vytvořené na motivy srbských, bulharských, makedonských, izraelských, polských a španělských folklorních píseň, skladby A. Piazzolliho aj.

Každé vystoupení umělců bylo odměněno bouřlivým potleskem.

Během srpna se v RSVK v Praze budou konat koncerty hudebního festivalu TIME PORTAL. Podrobné informace o festivalu naleznete na webu: https://portal-time.com/#program

Tento článek je dostupný v: Russian