Den otevřených dveří pro české žáky v RSVK v Praze

Den otevřených dveří pro české žáky v RSVK v Praze

Dne 17. června 2019 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 16 žáků sedmé třídy ZDŠ v Lysé nad Labem se svými učiteli. Mladí lidé studují ruský jazyk jako svůj druhý cizí jazyk jen jeden rok, ale již rozumí a mluví rusky. Chtěli se více dozvědět o ruské kultuře a seznámit se s činností RSVK v Praze.

Během prohlídky RSVK se hosté ve Velkém sále seznámili s programem akcí střediska. Poté si prohlédli bohaté sbírky knihovny. Ve foyeru zhlédli výstavu „Hrdinové děl A.S. Puškina v grafice malíře N. Predeina“ a dozvěděli se, že letos slavíme 220. výročí narození velkého ruského básníka.

Díky výstavě fotografií v galerii RSVK „Podivuhodný Bajkal v obrazech“ se mladí lidé seznámili s unikátním jezerem a jeho přírodou. V Křišťálovém sále zhlédli výstavu ruského malíře R. Animajeva „Prostě realismus“.

Poté se v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze konala volně přístupná hodina, na které si hosté formou hry ověřili své znalosti ruského písma a prostřednictvím filmu uskutečnili cestu po ruských městech Rostov, Suzdal a Vladimir.

Na závěr žáky informovali o činnosti XIII. letní školy, která se každoročně koná v létě v Březnici za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a možnostech zlepšit si zde své znalosti ruského jazyka.

Tento článek je dostupný v: Russian