Koncert „Novoroční MIX“ v RSVK v Praze

Koncert „Novoroční MIX“ v RSVK v Praze

Dne 15. prosince 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal novoroční koncert žáků estrádního studia MIX pod vedením Natalie Progoniné. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájila vedoucí a učitelka studia MIX Natalia Progonina, která informovala o činnosti studia, které působí v Praze již více 5 let. V současnosti ho navštěvuje 150 dětí a dospělých. Hlavním studijním oborem je estrádní zpěv. Učí zde však i hru na klavír, na kytaru, tanec a další obory, které rozšiřují tvůrčí potenciál dětí.
Na koncertě vystoupili žáci studia: S. Tomson, L. Govorova, M. Gladkova, S. Bogoslavec, V. Moldavan, A. Veselin, D. Rožok, F. Vartaň, V. Agafonova a učitelka L. Gvozděva.
Poté vystoupili členové divadla „Izumrud“ pod vedením M. Laptěvové v představení „Novogodnije vrednyje sověty“ G. Ostera. Mladší taneční skupina pod vedením A. Kvon potěšila svým „Tancem loupežníků“. Na koncertě též vystoupili N. Zolotuchin, L. a E. Nastěnko, N. Toska, Ž. Boldina, A. Loskov, O. Fedorova, N. Semjonova, S. Šrek aj.
Zvlášť srdečně diváci uvítali duet Ž. Didenko s její učitelkou N. Progoninou, které zazpívaly známý hit „Simply the best“. Závěrečnou píseň „All want for Christmas is you“ všichni účastníci zazpívali společně.
Každé vystoupení bylo odměněno potleskem. Podpořit mladé umělce přišli rodiče, přátelé a rovněž pedagogové účastníků.

Tento článek je dostupný v: Russian