Den otevřených dveří pro studenty gymnázia ARKUS

Den otevřených dveří pro studenty gymnázia ARKUS

Dne 12. prosince 2018 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívila skupina studentů čtvrtého ročníku Gymnázia Arkus z Prahy. Mladí lidé studují ruský jazyk již třetí rok. Chtěli se více dozvědět o ruské kultuře a seznámit se s činností RSVK v Praze.

Během prohlídky RSVK se hosté ve Velkém sále seznámili s programem akcí střediska na tento měsíc. Poté si prohlédli bohaté sbírky knihovny a byli pozváni, aby se do ní přihlásili. Získali rovněž informace o tom, jak se stát čtenářem knihovny elektronické literatury „LitRes“.

V galerii RSVK hosté zhlédli mezinárodní putovní výstavu dětských kreseb, věnovaných dílům L. N. Tolstého. V Křišťálovém sále se seznámili s výstavou

obrazů člena Svazu umělců Ruska A. Averina „Homoless“.

Poté se v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze konala volně přístupná hodina, věnovaná ruským svátkům. Během ní čeští studenti zjistili, jaké svátky se v Rusku slaví, seznámili se s novoročními tradicemi a napsali své učitelce blahopřání k Vánocům v ruském jazyce.

Na závěr studenty informovali o činnosti Mezinárodní letní školy, která se každoročně koná v létě za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a možnostech zlepšit si zde své znalosti ruského jazyka. Byli rovněž pozváni na akce Ruského střediska vědy a kultury v Praze.

Tento článek je dostupný v: Russian