Koncert pěveckého sboru “Junosť Krasnoj Presni” v RSVK v Praze

Koncert pěveckého sboru “Junosť Krasnoj Presni” v RSVK v Praze

Dne 9. listopadu 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert pěveckého sboru “Junosť Krasnoj Presni”.
Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Členkami sboru “Junosť Krasnoj Presni” jsou převážně absolventky Dětské hudební školy č. 109 P. Česnokova na Krasnoj Presně v Moskvě. Vedoucí sboru je kandidátka pedagogických věd, laureátka mezinárodních soutěží L. Golicyna. Sbor je laureátem a diplomantem řady ruských a mezinárodních soutěží, vystupoval v mnoha ruských městech i v zahraničí.
Zmocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov informoval o pěveckém sboru “Junosť Krasnoj Presni” a představil divákům básníka V. Zavjalova, na jehož verše bylo složeno mnoho písní, které jsou na repertoáru sboru.
Na koncertě zazněla díla světské a duchovní hudby ruských a zahraničních skladatelů, např. Ave Maria F. Schuberta, Jeřábi J. Frankela aj. Diváci zvlášť ocenili ruské lidové písně. Doprovod na klavír zabezpečila I. Čerkašina.
Koncert pěveckého sboru “Junosť Krasnoj Presni” v Ruském středisku vědy a kultury v Praze navštívilo více než 50 diváků, mezi nimiž bylo mnoho cizinců.

Tento článek je dostupný v: Russian