Den otevřených dveří pro české studenty v RSVK v Praze

Den otevřených dveří pro české studenty v RSVK v Praze

Dne 25. října 2018 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 27 studentů třetího a čtvrtého ročníku Gymnázia J. Škody z Přerova se svými učiteli. Studenti tohoto gymnázia byli hosty  RSVK v Praze již několikrát. Jejich učitelé ruského jazyka mnoho let spolupracují s Kurzy ruského jazyka při RSVK v Praze a aktivně se zapojují do jeho akcí.

Během prohlídky RSVK se hosté ve Velkém sále seznámili s programem akcí střediska na tento měsíc a byli pozváni na soutěž z ruského jazyka „Ars Poetika – Puškinův památník“. Poté si prohlédli bohaté sbírky knihovny.

Ve foyeru a galerii RSVK zhlédli výstavy „Tragédie v Minském ghettu“ a „Sobibor“. Tábor smrti“. V Křišťálovém sále se seznámili s výstavou ruské malířky L. Charlamovové „Štěstí být sebou“.

Poté se v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze konala volně přístupná hodina, věnovaná Sibiři. Během ní se čeští studenti seznámili s národy Sibiře, horami Altaje a zhlédli film, který pojednává o nejhlubším jezeře planety Bajkalu.

Na závěr studenty informovali o činnosti Mezinárodní letní školy, která se každoročně koná v létě za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a možnostech zlepšit si zde své znalosti ruského jazyka. Byli rovněž pozváni na soutěž mladých čtenářů „Kniguru“.

Tento článek je dostupný v: Russian