Čeští studenti Gymnázia Světlá nad Sázavou navštívili RSVK v Praze

Čeští studenti Gymnázia Světlá nad Sázavou navštívili RSVK v Praze

      Dne 5. června 2018 v předvečer narozenin významného ruského básníka A.S. Puškina Ruské středisko vědy a kultury v Praze organizovalo Den ruského jazyka pro české studenty, kteří studují ruský jazyk.

RSVK  navštívilo 20 studentů Gymnázia Světlá nad Sázavou se svojí učitelkou Valerií Pertlovou. Mladí lidé studují ruský jazyk dva až tři roky. Chtěli se seznámit s činností RSVK v Praze, dozvědět se podrobnosti o akcích, které zde probíhají a uslyšet živou ruštinu.

Návštěva začala prohlídkou Velkého sálu, kde si mladí lidé vyslechli informaci o filmech, koncertech a představeních, které zde mohou navštívit. Studenti byli pozváni na finále celostátní soutěže „Ars poetika – Puškinův památník“, které každoročně probíhá v RSVK v den narozenin významného ruského básníka.

Poté hosté zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny či se přihlásit do elektronické knihovny LitRes. Mládež nejvíce zaujaly ruské pohádky a knihy o H. Potterovi v ruštině.

V Křišťálovém sále se zájmem zhlédli výstavu fotografií „Děti světa“.  Následně se v Kurzech ruského jazyka při RSVK zúčastnili hodinu výuky, věnované A.S. Puškinovi. Poté zhlédli dokumentární film o životě a díle velkého ruského básníka.

 

Tento článek je dostupný v: Russian