Hudebně-poetický večer „Eklektika“ v RSVK v Praze

Hudebně-poetický večer „Eklektika“ v RSVK v Praze

Dne 2. prosince 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil hudebně-poetický večer A. Šachovové „Eklektika“. Akce byla organizována ruskými krajany za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Anastasie Šachovová se narodila v Petrohradě a dlouhou dobu tam žila. V současnosti žije v Paříži a studuje v Německu. Již několikrát v Česku vystupovala na festivalech bardské písně a pražském bardském klubu. Je nositelkou speciální ceny festivalu autorské písně J. Kukina.

Na uměleckém večeru v RSV Anastasie Šachovová představila svůj nový experimentální formát, při kterém je přednes veršů doprovázen hrou na housle a elektrické kytaře.

Absolvent Petrohradské konzervatoře Rimského-Korsakova, houslový virtuos Vadim Razumnyj zahrál několik vlastních improvizací na téma známých děl světové klasiky, mimo jiné známou polonézu Loučení s vlastí M. Oginského.

Na závěr večera Anastasie Šachovová poděkovala organizátorům za možnost vystoupit před pražským publikem a vyjádřila přání pokračovat v plodné spolupráci.

Tento článek je dostupný v: Russian