Večer členů Svazu ruskojazyčných spisovatelů ČR v RSVK v Praze

Večer členů Svazu ruskojazyčných spisovatelů ČR v RSVK v Praze

Dne 27. října 2016 se v Literárním salonu  RSVK v Praze konalo setkání členů Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR. Akce byla připravena Svazem ruskojazyčných spisovatelů v ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Tématem večera, který tradičně zahájil prezident Svazu ruskojazyčných spisovatelů ČR Sergej Levickij, byla prezentace děl začínajících autorů.

Sergej Levickij představil svůj nový sborník „Facebookové pravdy“, který vydali Oleg a Olga Krylovi. Autor spojil nápad napsat knihu s tím, že sociální síť facebook je zajímavá výroky lidí a komentáři k nim. Do nové knihy S. Levického byly zahrnuty úryvky z nejzajímavější korespondence na sociální síti facebook spolu s krátkými humornými poznámkami a povídáním.

Poté vystoupila básnířka L. Kovalenková z Krymu, která představila své básně, věnované přírodě, lásce, Rusku a Ukrajině.

Následovala mladá básnířka Viktorie Dobromyslovová, jež přednesla svá nová díla. Hostem večera byla malířka M. Šejková z města Boleslav, která předvedla portréty, nakreslené olejovými a pastelovými barvami.

Večer členů Svazu ruskojazyčných spisovatelů ČR proběhl v neformální, srdečné atmosféře.

Tento článek je dostupný v: Russian