Prezentace ekonomického potenciálu Republiky Baškortostán v RSVK v Praze

Prezentace ekonomického potenciálu  Republiky Baškortostán v RSVK v Praze

Dne 22. září 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil seminář Republika Baškortostán – perspektivní partner České republiky“. Akce byla organizována Rusko-českou smíšenou obchodní komorou za podpory Obchodního zastupitelství RF v ČR.

Seminář zahájil obchodní zastupitel RF v ČR Sergej Stupar, který informoval o stavu rusko-české hospodářské spolupráce.

Zástupce Obchodně-průmyslové komory Ruska v zemích střední a východní Evropy Vladimir Mikojan zdůraznil, že v rusko-českých obchodních stycích přišla „obleva“. Pověděl o projektu otevření českého obchodního střediska v Ufe a podotkl, že ruské firmy, které se chtějí dostat na český a tím i na evropský trh, musí fungovat v souladu s evropskými standardy.

Baškirskou delegaci rovněž přivítali zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Josef Pytláček a Ministerstva zemědělství ČR Lukáš Herčík.

Členům delegace byla nabídnuta prezentace „Právní aspekty vedení obchodu v ČR“, kterou připravila právnická firma „Havel, Holásek a partneři“. Účastníci rovněž zhlédli informační film o Republice Baškortostán.

Členy delegace byly společnosti: „Napton“ (utilizace odpadků), „Biofort“ (výroba organických hnojiv), „Rosněftěchim“ a „RNCH-Trans (výroba profylaktických prostředků a mazadel na údržbu důlních dopravních zařízení), „Elbrus“ (turistické a dopravní služby), „Bašspecsnab“ (kosmetika), „Indigo“ (vypracování inovačních projektů a technologií v oblasti energetiky) a samostatný podnikatel V. Kuročkin (sportovní turistika).

Po krátké přestávce na kávu se účastníci věnovali neformální besedě.

Na akci bylo přítomno více než 60 podnikatelů z Ruska a Česka.

Tento článek je dostupný v: Russian