Velvyslanec České republiky v Čínské lidové republice se setkal se členy Asociace absolventů ruských (sovětských) vysokých škol v RSVK v Praze

Velvyslanec České republiky v Čínské lidové republice  se setkal se členy Asociace absolventů ruských (sovětských) vysokých škol v RSVK v Praze

Dne 13. září 2016 se v Literárním salonu Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo setkání velvyslance České republiky v Čínské lidové republice JUDr. Bedřicha Kopeckého se členy Asociace absolventů ruských (sovětských) vysokých škol a Klubu MGIMO. Akce byla připravena za podpory Ruského střediska vědy a kultury v Praze.
JUDr. Bedřich Kopecký zdůraznil, že Čína je v současnosti jednou z největších světových velmocí. Tento statut je spojen s velkou odpovědností Číny za vše, co se koná na mezinárodní aréně. Příklady takové odpovědnosti jsou podle velvyslance úloha Činy v jednání o íránském jaderném programu a její účast v normalizaci situace v Afghánistánu, spolupráce s Pákistánem v boji proti islámskému fundamentalismu aj.
Na setkání s velvyslancem České republiky v Čínské lidové republice bylo přítomno více než 30 hostů, kteří se živě zajímali o projednávanou problematiku. Akce trvala dvě hodiny a JUDr. Kopecký odpověděl na mnoho zajímavých dotazů.